Напоследък все по популярен става стилът фюжън в интериорния дизайн, който предлага наистина зашеметяващи идеи за декориране на стаи, придавайки им уникално и стилно излъчване. Фюжън стилът е подходящ за тези от вас, които обичат да експериментират и не се страхуват да декорират своя апартамент в различен от статутковото стил.
Комфортния и атрактивен апартмент обзаведен в стил фюжън отразява личните предпочитания и вкусове, специфичен начин на живот и нужди на своите собственици.

Този стил в интериорния дизайн предлага смели и свежи идеи, подчертаващи вашата индивидуалност и вярвания. Апартамент или дори само стая обзаведежена във фюжън стила прави интериорния дизайн поразителен, а смесицата от цветове и модерни тенденции, създават помощение, в което хората се чувстват специални и щастливи.

Както може би се досещате фюжън е тендецията, която умело комбинира заедно стари и нови идеи и стилове в един общ интериорен дизайн. Тя има за цел да създаде стилно, удобно и интересно място за семейството, което ще живее в апартамента. Този красив стил свързва елементи от различни стилове.
Хората, които са готови да експериментират и да обзаведат дома си във фюжън стила трябва да са знаят, че безпроблемно могат да използват най-различни материали. Това включва камък, дървен материал в стил рустик, метал, злато, бронз, гранит, мрамор, естествено светъл дървен материал и други. Всички те се комбинират добре заедно и създават приятен баланс между традиционното и модерното.

Модерният дизайн включва приятни естествени и пастелни цветове, които се комбинират перфектно заедно. Популярните нюанси на сивото, черното и кремавите тонове пресъздават класическите декоративни идеи и красиви контрасти.

Вдъхновен от етническите стилове и идие и за образвеждане, които са стигнали до Европа и САЩ през 90-те години от Африка, Латинска Америка, Блиския изток и Азия, фюжън стилът предлага свежи дизайнерски идеи с екзотичен привкус.

Бихме определили този стил като по-творчески, тъй като с него вие имате пълната свобода да избирате и комбинирате различни цветове и материали, за да създадете накрая стилен и красив интериорен дизайн, чията концепция е красива и балансирана.

Можете да се потопите в този хармоничен фюжън чрез избора на мебелите, декоративни елементи и цветовете на стените. Естествените материали доминират в съвременните тенденции във вътрешното обзавеждане. По този начин например спокойно можете да комбинирате различни принтове, които са част от текстила на дивана или килима с по класически и традиционни завеси например.

Истината е, че стилът фюжън в интериорния дизайн съчетава традиционната и съвременна култура, старите и нови технологии, всички стилове в дизайна, предмети в различни форми, както и комбинира цветови схеми, които придават нов поглед към модерния начин на живот.

Източник: Антония Саранеделчева, Моми Студио
Фотограф: Яна Блажева