масивен паркет

Естественият паркет е важна и неразделна част от интериора на всеки изискан дом. Качествената подова настилка е носител на неизменен лукс и комфорт за цялото семейство и то на една изключително разумна цена. Особено като имаме предвид качеството и дълготрайността, което получаваме. Най-търсени днес са масивните паркети, изработени от естествена и качествена дървесина. И въпреки факта, че цената им е няколко пъти по-висока от тази на изкуствения ламинат, нищо не може да замени натуралния вид на масивната подова настилка, усещането за качество и дълга експлоатация във времето.

ЦЕНИ НА МАСИВЕН ПАРКЕТ

Според проучване на пазара едва 25% от подовите настилки в световен мащаб са изработени от естествени дървесни материали и това е причината разликите наблюдавани при цените на естествения масивен паркет и изкуствените настилки да са толкова големи. Често тази разлика при формирането на цените е подвеждаща и хората, поръчващи изкуствени настилки като ламината, не осъзнават факта, че си купуват шперплат покрит с фолио, което има доста къс живот на експлоатация. Естествено потребителите инвестирали по-голяма сума за масивен паркет получават един истински качествен продукт с много дълъг живот. Разбира се с уговорката, че изберат наистина утвърдена марка, производител на луксозен и качествен продукт.

Масивен паркет с античен дизайн

Масивен паркет с античен дизайн

МАТЕРИАЛИ ЗА ИЗРАБОТКА НА МАСИВНИ ПАРКЕТИ

Основно използваните естествени материали за изработка на масивен паркет са дъб, ясен, канадски клен но също така и дървесина от американска череша и черен орех. Най-голямо количество естествена масивна настилка от този тип се произвеждат от дъб, заради неговите отлични качества и дълъг експлоатационен живот. Той е здрав, издръжлив и с красиви шарки, лесно се обработва и лакира, като най-често бива обработен с масло и вакса, което го прави още по-устойчив.
Както казахме канадския клен също е един от популярните естествени материали за производство на масивни паркети. Кленът е с до 40% по-твърд в сравнение със стандартния дъбов масив. Това позволява ползването му в много натоварени обществени и бизнес зони. За допълнителна здравина и качество допринася финиширането на ламелите със специални противоалергични и антибактериални лакове, съдържащи нано диаманти /лак с алуминиев и керамичен оксид/.

Термопаркет

Термопаркет

СВЕТОВНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МАСИВЕН ЕСТЕСТВЕН ПАРКЕТ

Ако търсите най-доброто на пазара, то това вероятно са масивните паркети на известни световни марки като: италианската марка Tavar - http://www.tavar.it/, канадската фирма Ablux - http://www.ablux.pl/en/ и норвежката компания Boen - http://boen.com/. При покупка на масивен естествен паркет вземете предвид тези марки от гледна точка на качеството, сертификатите, гаранцията и обслужването, което ще получите. В България трите марки и техните модели масивен паркет ще намерите в сайта на Паркетсенс.БГ, за които ще стане дума малко по-късно.

ОТ КЪДЕ ДА КУПИМ ЕСТЕСТВЕН ПАРКЕТ В БЪЛГАРИЯ

Масивният паркет е един истински лукс, който всеки би желал да притежава и в България има много фирми и сайтове, които го предлагат. Но за да сте сигурни в качеството и оригиналността на продукта, за да получите всичко за което плащате /консултация, голям избор, сертификати и гаранция за дълготрайност/ съвета ни е да се обърнете към Паркетсенс.БГ – масивeн паркет от световни и утвърдени марки производители.

Паркет от Паркетсенс

Паркет от Паркетсенс

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Този естествен материал е без аналог, когато става дума за качество, устойчивост на износване, красота и усещане за лукс и уют. Използването на масивен паркет е един страхотен начин да подчертаете лукс в съчетание с естетика и комфорт, на които да се наслади както цялото ви семейство, така и вашите близки гости.