barokovimebeli

Ако сте решили да промените стила на интериора в дома ви или пък скоро сте се нанесли в ново жилище, тогава сигурно се чудите доста над това, на какъв стил да заложите в обзавеждането. Днешното ни предложениe е бароковия интериор, който ще добави особен разкош към всяко едно кътче.

Вашият интериор не трябва да бъде просто копие на картинка в някое модно списание, защото модата се мени, а стила и идеите са вечни. Нашият съвет е като цяло да се насочите именно към този интериор, който ще отразява вашия вътрешен свят, както и на всички, които ще живеят в него. Само така ще се чувствате удобно и уютно във вашето кътче. И така, стила барок в интериора се характеризира с контрастността, показния разкош, съвместимост на реалността и илюзиите. Добре е да имате предвид, че той подхожда на просторните жилища, защото би било наистина трудно той да се пресъздаде в малък дом. Причината за това е, че бароковия интериор се характеризира също така с масивните мебели, които се използват при пресъздаването на такава атмосфера, а те от своя страна доста ще намаляват пространството. Ако обаче вашия дом е малък, тогава можете да използват различни похвати, за да впишете този стил в дома ви, а именно да заложите на различни по-малки детайли, символизиращи тази епоха. Може да ви се стори странно, но доста удачно е съчетаване на барок стила и хай-тек. Той е истинска патетика и драматизъм, характеризиращ се с определен вид обзавеждане, символизиращ епохата, от който е вдъхновен съответно този интериор.

Важна част при обзавеждането тук е това, че тавана трябва да стане един вид продължение на стените, а не да си контрастира с тях. Характерна особеност на тази епоха се явяват например украсените с фреска тавани. Разбира се, че в 21 век можете смело да интерпретирате тази особеност по друг начин и да се получи отново уникален и интересен резултат. Смята се, че мебелите в този стил задължително трябва да са скъпи, но това не е така. Може да разгледате и закупите онлайн и на изплащане от достатъчно на брой български онлайн магазини за мебели.

Категория: