Стилна Трапезария

В съвременните жилища все по-често не се предвижда отделна стая за трапезария, а функцията и се комбинира с място за работа, част от дневната или кухнята. Но дори в този случай можем да отделим визуално трапезарията и да създадем приятна атмосфера за семейната вечеря и гостите си.

Първото нещо, което трябва да решим е за колко души ще е масата, това зависи разбира се както от нуждите на семейството, така и от наличното пространство. Когато то не е достатъчно можем да си набавим разтегателна маса и сгъваеми столове. Съвременните дизайнери създават все повече уникални мебели за малки пространства, които си струва да проучим. Ако обаче имаме лукса да притежаваме достатъчно пространство, идва ред на въображението.

Трапезарията е място, където се храним със семейството, където помагаме на децата с домашните и където вечеряме с гостите си, затова тя трябва да ни е удобна и уютна, като същевременно разкрива нашата индивидуалност и стил.
трапезария
Цветовете и стилът на обзавеждане, които ще изберем зависят от останалите помещения, които са свързани с трапезарията. Добра идея е да подредите броят столове, които сте избрал около масата и да седнете, за да проверите височината на масата и колко място около нея ви е необходимо, когато дръпнете стола назад за да се изправите. Обърнете внимание на качеството на мебелите, плотът на масата трябва да е добре защитен с лак, ако е от масивно дърво, МДФ не е добра идея, нараните ли го, трябва да се смени целия плот. Столовете могат да са без или със тапицерия, ако изберете втория вариант проверете дали тапицерията се износва бързо и как се почиства, тапицерията на столовете се замърсява много бързо. Вариант със свалящи се калъфи, кожа или възглавнички е по-удачен.
любимата трапеза

Категория: