елегантността в интериорният дизайн през 2015

Едно време елегантният дом беше изпълнен с пищни тъкани и декоративни финтифлюшки, съчетани цветово до една почти безумна перфектност. Тези богато украсени домове, претрупани с вещи и декорации изглеждат доста демоде в днешният модерен и забързан свят. Повечето от нас нямат време за безкрайни експерименти, за това какви декорации и финтифлюшки да ползваме, така че да изглежда като от списание. Но дори и да имахме времето или възможността да наемем професионален дизайнер, то кой въобще в днешно време иска да живее в подобен дом?

И сега идва въпросът: Ами какво е в момента възприятието за елегантност в модерният дизайн? Как е дефиниран елегантният дом през настоящата 2015-та година? Ето ги и тенденциите за елегантност в модерният интериорен дизайн за тази година:

елегантен интериор

Чисти линии и минимализъм
Елегантността през 2015-та ще е основно за чисти линии в дизайна. А това се постига като се избягва претрупването и се ползват семпли мебели. Мислете напълно противоположно на бароковият стил. Минимализъмът от своя страна е логичен в днешният забързан свят.

елегантен интериор

Но какво да правим ако не харесваме минимализъмът?
Все пак доста хора харесват да са заобиколени от вещите, които обожават. Все пак и те искат да имат модерен и стилен дом. В този случай чистите линии в дизайна са достатъчни, не е нужно да се прекалява с минимализъма, за да се постигне модерна елегантност. Определено дом в който е съчетана култура, цветове и личностни виждания е също елегантен.

елегантен интериор

елегантен интериор

елегантен интериор