Входна врата в розово

Всеки от нас се нуждае от малко разнообразие в цветовата гама в своето жилище. Цветовете задават настроението на дома. Някои цветове възбуждат, докато други успокояват. Дали ще искате пълна промяна на визията на вашият дом, да го направите ярък с контрастни цветове или ще добавите по малко цветово разнообразие тук-там то това ще си решите вие. Ние само ще ви подскажем няколко идеи за това как да промените визията на дома си с промяна на цвета на някои части от него.

1.Боядисайте входната врата
Защо да не впечатлите вашите гости още от входа. Врата е входът към вашият дом. Свежа и прясно боядисана врата създава впечатлението за подържан дом. Тъмните цветове на входната врата показват, че имате изтънчен вкус. Ако изберете червено или жълто, то това казва че сте дръзки. Но не се ограничавайте със стандартните цветове, ами пробвайте нещо нестандартно като розово или тюркоазено. Това определено ще изненада вашите гости и съседи.

2. Боядисайте зад рафтовете с книги

Друг начин да внесете малко цветово разнообразие в дома си е да боядисайте стените зад отворените ви шкафове и лавици в някакъв контрастен цвят. На пръв поглед няма да е особено забележима промяна, но с нея ще допълните и балансирате вашият интериорен дизайн.

3. Декорирайте пода

Подовете с различни шарки и цветови контрасти стават все по-популярни. Дали ще ползвате бяло-черен контраст или цветна подова настила зависи от вашето виждане и нагласа. Не е нужно да се охарчвате за нова подова настилка, можете да освежите и предекорирате старата такава. Всякаква повърхност от дърво и бетон може да бъде пребоядисана.

4. Боядисайте тавана

В повечето случаи таванът е бял. А вие защо да го оставите в този безличен цвят. Може да го боядисате в нещо по-тъмно или по-ярко, зависи коя стая е и какво целите. За кухнята може да ползвате жълто – повишава апетита, а за спалнята синьо или зелено, те действат успокояващо.

5. Добавете цветни уреди в кухнята

Не навсякъде ще ги намерите, но ги има – кухненски уреди в различни от стандартните цветове – бял и инокс. Да поставите цветни уреди във вашата кухня е един много добър начин да разчупите цветово интериорният дизайн на кухнята.

6. Цветни вратички за кухненските шкафове

Не е задължително вашите кухненски шкафове да са стандартни бели или дървени. Най-лесно е да смените вратичките /или само да им смените фолиото/ и ще получите една съвсем нова кухня. В днешно време кухненските шкафове се изработват предимно от меламинови плоскости, които се облепват с фолио и там изборът на цвят е настина богат. Друго за което може да помислите са дръжките на шкафчетата, може да ги изберете да се сливат или контрастират цветово.

7. Освежете мебелите

За да внесете цветово разнообразие в дневната или хола, то това лесно може да го направите като предокорирате мебелите, а новата дамаска може да е в някакви по ярки и живи цветове. По-скъпото начинание би било изцяло да смените и да си закупите нови мебели, столове и масички отговарящи на новата ви нагласа за дизайна на вашият дом.

8. Окачете Картина

Картините или фотографиите са един идеален начин да промените цветовия баланс в стаята. И не е нужно да са някои скъпи произведения на изкуството, намират се и качествени продукции на поносими цени.

9. Добавете цветни аксесоари

Винаги може да добавите цветово разнообразие, чрез различни декоративни елементи като възглавнички, одеала, пердета, щори, сувенири и много други вещи и предмети. Развихрете въображението си! Възможностите за комбиниране тук са необятни.

10. Добавете цветя

Също доста лесен начин да разнообразите вашият интериор. Може да ползвате естествени цветя в саксия. Но също така в момента се предлагат и изкуствени цветя, които са доста реалистично изработени.

Това са нашите съвети за това как лесно и бързо да промените вашият интериор и да внесете повече цветове и настроение в него.