енергийно ефективна дограма

Всички знаем, че основният виновник за загуба на топлина през зимата зле уплътнените, стари прозорци. Те създават дискомфортна среда за всяко семейство и водят до високи разходи за електричество. При покупката на нов прозорец, трябва да изберете подходящият продукт съответстващ на българските и международни стандарти.

Когато купувате прозорци за дома си, ще е добре да следите за няколко изключително важни фактори:

1. Топлопреминаване през прозореца – благодарение на него се определя енергийната ефективност на дадения прозорец и съответните топлинни загуби. Колкото по-нисък е коефициентът на даден прозорец, толкова по-малки са загубите на топлинна енергия.

2. Материалът за остъкляване е друг много важен момент при изграждането на добра топлоизолация за помещенията ви. По-старите прозорци са остъклени с класическото плоско стъкло, което не дава много добри резултати. Ето защо днес повечето хора залагат на плоските нискоемисионни стъкла, наричани още К-стъкла. Последните дават много по-добър ефект.

3. Инфилтрацията на прозорците – това е процесът, чрез който неконтролирания въздух причинява топлинни загуби. При наличието на добра PVC или алуминиева дограма, това няма да се случи. Гледайте да изберете дебел стъклопакет, който освен енергийна ефективност, ще осигури и добра шумоизолация, за да почивате необезпокоявани от излишни звуци.

4. Монтажът на дограмата също, е от голяма значимост. В случай, че искате да откриете качествени PVC профили и стъклопакети можете да посетите Master Plastik ООД в град София или филиал на фирмата. Не разчитайте на аматьори за монтажните дейности, а дайте път на грамотните специалисти.

В заключение
Това бяха някои от базови съвети за спестяване на пари, с покупка на нови прозорци. Както вероятно и сами се уверявате, правилният избор на стъклопакет, ще запази топлината идваща от ел.уредите ви вкъщи, без да излиза през прозореца. Направете инвестиция в бъдещето си запазвайки електроенергията, там където и е мястото. Надяваме се, че сме били полезни и ви желаем всичко най-добро.

Категория: