Дори най-малкият, обикновен, далеч не така скъп и да си признаем, понякога скучен подарък, се превръща в произведение на изкуство, ако е опакован с фантазия и много любов. Не е задължително да се трудите с часове над ефектната опаковка. Понякога най-впечатляващите неща се правят съвсем лесно и бързо. Предлагаме ви няколко идеи, които със сигурност ще впечатлят получателя.

Ангелски крилца
Когато подаръкът е дребен и в кутийка, използвайте обикновена опаковъчна хартия в неутрален нюанс. Към нея добавете хартиена панделка, от която на върха оформете розичка. От бял картон изрежете две ангелски крилца и ги залепете за пакетчето.

Като цвете
Ако малкият пакет е за жена - например порасналата дъщеря или вашата майка, може да го украсите със стилизирано цвете. Увийте го с неутрална опаковъчна хартия, кръстосайте червена хартиена панделка и добавете няколко зелени листа, изрязани от гланцова хартия, плат или филц. На върха залепете малък червен помпон от прежда. Към цветето бихте могли да добавите и листче с пожелание. Защо не в стих?

Романтични изненади

коледни_подаръци
Подаръкът с необичайна форма, който не е поставен в кутийка, най-лесно ще опаковате с помощта на ефирен плат или хартия тишу. Важно е предварително да увиете предмета в бяла или цветна непрозирна хартия, която да скрие изненадата. След това го поставете върху квадратно парче воал - в червено например, съберете четирите ъгъла, и привържете с нещо, така че крайчетата да останат да стърчат като неразпъпило се цвете.

* С тишу може да използвате и два цвята - преливащи един в друг или контрастни. Поставете двата квадрата един върху друг, така е ъглите им да се разминават и отново съберете в цвете.

Панделката става акцент

коледни_подаръци
Когато подаръкът е поставен в кутия - независимо от формата и размера, не е необходимо да замисляте сложни композиции от хартия и плат. Достатъчно е да увиете кутията в коледна хартия и да завържете една панделка. Но панделката трябва да е по-специална. Изберете я широка, в златно или сребърно според цвета на хартията, и направете голяма джувка.

коледни_подаръци

коледни_подаръци

Категория: