Влияние на Цветовете

Представяме ви една интересна инфографика за това как цветовете влияят на вашата психика. Спрямо това са дадени и съвети за това какви цветове да използвате при декорацията на стаите във вашето жилище.

Жълтият цвят е подходящ за кухнята. Той дава усещането за топлина, за енергия и подобрява метаболизма ви. Но има и негативни страни - напряга и уморява очите. Доказано е че бебетата плачат повече при наличието на жълт цвят. За това никога не боядисвайте стаята на бебето в жълто.

Синият цвят е подходящ за офиси и всекидневни. Доказано е че хората са по-продуктивни в синьо декорирани стаи. Това е и предпочитаният цвят от мъжете. Синият цвят успокоява, свързва се с водата и мира. Друго негово качество е че убива апетита.

Червеният цвят е цвета на любовта. Той се свързва със силните емоции, страстта и раздразнението. Подобрява апетита. Има хипотеза, че червеният цвят влошава изпитните резултати, защото хората свързват червения цвят със спирането и опасността от провал. Червеният цвят е и убиец на мотивацията.

За спалнята може да ползвате зелен цвят, той носи усещане за спокойствие и природа.
За всекидневната освен синьо, може да ползвате и лавандулата като идея за декорация или други тъмни цветове.
За момичешката стая може да заложите на друг топъл цвят - розовият. Така вашата дъщеричка ще се чувства като принцеса.

инфографика: влияние на цветовете

Категория: