цветен панел

Как да накараме гостите ни да ахнат без да влагаме много средтва. За да стане интериорът дизайнерски не е никък трудно и не е задължително да фалирате. Ето няколко практични предложения как да трансформирате дома си евтино и оригинално.

1. Направете си цветен панел. Тапетите с големи цветни мотиви са много ефектни, но ако ги сложите навсякъде може да претрупате неголямото помещение и дори сами да ги поставите, пак няма да ви излезе много евтино. Вместо това, хитро решение е да 'облечете' в такъв тапет само една стена, която е център на вниманието, например зад камината или зад дивана.
комбиниране на картини
2. Комбинирайте картините. Да знаеш как да окачиш картините на стената, така че да привличат вниманието е изкуство, но такова, което лесно се научава. И не е нужно да се разорите. Евтините рамки ще изглеждат много ефектно ако се групират удачно.
луксозни завивки
3. Боядисайте стените. Тъмни цветове на стените допринасят за драматична атмосфера, най-удачни са за спалнята, като комбинацията им с луксозни завивки прави спалнята уникална.

4. Направете си дисплей. Цената на няколко лавици и добре подбрани аксесоари е всичко което ви трябва за да направите трапезарията или банята уникални. Добре е да подберете аксесоарите в цветове, подхождащи на обзавеждането и да не претрупвате, тук говорим за красота, не за практичност.
голяма картина
5. Окачете голяма картина. Във стая с едноцветни стени, една много голяма картина или фотография веднага ще привлече вниманието и придаде индивидуалност. Ако имате желание можете и сами да се пробвате да нарисувате нещо, или можете да се разровите из антикварните магазини за изгодни находки. Дори евтина репродукция ще направи чудеса със стаята.

6. Доведете слънцето... В стая, която не получава достатъчно естествено осветление, боядисването в жълто ще придаде жизнерадостна атмосфера. Изберете по-бледите нюанси, наситеното жълто не изглежда толкова добре в тъмни помещения.

7. Окачете нов голям пендел. Смяната на полилея с модерен и оригинален модел ще промени стаята веднага. Има много евтини модели с много добър дизайн.

8. Сменете пердетата. Нови атрактивни пердета до пода в любимите ви цветове ще са център на внимание и ще променят атмосферата.

9. Сложете цветен килим. Понякога един хубав килим в ярки цветове е достатъчен да придаде дизайнерски вид на помещението.

10. Направете си изложба на стената. Изложете интересни предмети от пътуванията си, така посетителите ще могат да разгледат къде сте били, а и вие ще си припомняте.

11. Направете безличния коридор истинска атракция със смел ярък дизайн.

12. Претапицирайте стария фотьойл или столове с уникална, грабваща вниманието материя. Това веднага ще привлече вниманието.

13. Добавете цветен акцент. Ако интериорът ви е в неутрални цветове или в близки тонове, прибавянето на аквент в контрастен цвят придава стил и характер на стаята.

Категория: