Кухнята е едно от най-посещаваните помещения в дома, там ние приготвяме храната и и често там се и храним. А за да приготвим храната си са ни нужни няколко незаменими електроуреда.

Ето без кои уреди е почти немислима една съвременна и модерна кухня:

Естествено за уреди като хладилник и печка, няма да говорим. То е ясно, че нито една кухня не може без тях. Сега ще обърнем внимание на уредите за дома, без които действително не можем.

Кафе-машината също заема висок рейтинг в съвременната кухня. Хубавата кафе-машина е желателно да има таймер, за да може сутринта да започва винаги с чаша вкусно кафе. За разлика от турското кафе, шварц-машината може всичко да направи сама, позволявайки на домакините спокойно да се насладят на хубавата сутрин.

В съвременната кухня не може и без микровълнова печка. Желателно е тя да е с грил. Микровълновата печка може да се използва както за затопляне иготвене, така също и за размразяване на продукти.

Блендерът, за разлика от комбайна, е много компактен. Той може да бъде отличен помощник при приготвяне на млечни или спиртни коктейли, както и превъзходно ще се справи с раздробяването на лед. А когато е нужно да се разбият яйца или сос на пара и водна баня, блендерът винаги ще е в помощ. Покупката на блендер Ви спестява покупка на миксер.

Тостерът определено можем да отнесем към раздела на необходимите битови прибори, поради това, че е много вкусно да започнете деня с добро кафе и хрупкав тост. Тостовете стават бързо, защото вече се продава готов хляб за тостери. Практично е тостерът да е компактен и лесен за употреба, но все пак изборът остава на домакинята.

Миксерът е уред, чрез който се опростява много приготвянето на храна, ако се налага приготвянето на теста от различни видове, разбиване на яйца и приготвяне на пюре. В наши дни много е малка разликата между миксер и други подобни прибори, предназначени за смесване и разбиване на продукти. Миксерът обаче си има своята специфика. Главното му предимство пред блендера е в това, че той добре омесва различни видове теста, може да направи пюре и е идеален за приготвяне на млечни коктейли и мусове.

Миксерите биват два вида: ръчен и стационарен. Стационарните модели са снабдени с купа, работят по-бързо от ръчните и не изискват усилия за държане на уреда в ръце. Те са малко по-скъпи от ръчните модели, по-лесно се мият и разбира се заемат малко повече място така, че понякога компактните ръчни миксери остават по-предпочитани.

Категория: