Обзавеждане за Детска Стая

Детските стаи ще се променят с порастването на техните обитатели. Затова е важно да ги обзаведем с мебели, които са достаъчно универсални, за да отговорят на нуждите на детето поне за няколко години напред. Докато родителите декорират сами стаята на бебето, то когато детето расте, е добра идея да го включваме все повече в дизайна на детската стая. Децата прекарват по-голяма част от времето си там, така че е важно да се чувстват удобно.
detska-staya-2.jpg
Купете само най-необходимото, защото нуждите на вашето бебе бързо се променят. Добре е кошарката да е с по-големи размери и да се трансформира в легло за по-големи деца. Обърнете внимание на удобството, стол за мама, достатъчно място в гардеробчето, лесно почистващи се повърхности и не на последно място, достатъчно място за пълзене и игра. Можете да поставите разчупени мебели за детска стая, така че детето ви да се чувства специално. А стените може да декорирате със стикери за детска стая.

Цветовете могат да бъдат най-рзнообразни, но крайната атмосфера трябва да излъчва спокойствие и сигурност.
detska-staya-3.jpg
С напредване на възрастта, детската стая ще се превърне в дом на множество играчки, книжки и какво ли още не. Тук е моментът, когато всеки сантиметър е от значение. Кутии за играчки, които може да се ползват и за столчета, лавици за книги, висящи кошове за играчки и др. удачни решения за съхранение ще са ви от полза.
Ако децата са две, леглото на два етажа спестява масто и дава множество възможности за съхранение на багаж.
detska-staya-4.jpg
Когато детето тръгне на училище се появява нуждата и от място за учене. Бюрото трябва да е удобно и добре осветено, ако мястото е ограничено, добра идея е плотът да може да се прибира, когато не се ползва. Предоставете възможност на подрастващите сами да изберат цветовете за стаята си.
detska-staya-6.jpg
Добра идея е да обособите място за приятели, малък диван с масичка в единия ъгъл на стаята или под леглото и декорация с любими вещи ще придаде индивидуалност.

Сложете килим, който да се почиства лесно и същевременно да е мек и топъл. Мокетите не са добро решение, защото са по-трудни за поддържане.

За стените е най-удачно боядисването, можете често да сменяте цветовете и бързо да прикриете онези странни следи от пастели с ъгъла...
detska-staya-7.jpg
Ако децата ви са две, можете да им създадете 'лична' зона в стаята като използвате различна цветова гама и декорация.
detska-staya-8.jpg
Подсигурете добро осветление в стаята, както естествено, така и изкуствено. Достатъчно силна лампа за бюрото и такава за четене в леглото е задължителна, здравето на децата е най-важно.

Предложете на детето си различни стилове на обзавеждане, вие играете важна роля за формиране вкуса на детето ви.
Дайте воля на въображението му, като разбира се следите да не се избяга от рационалното, защото ще ви излезе доста скъпо :)
detska-staya-9.jpg
detska-staya-10.jpg
detska-staya-11.jpg

Категория: