Интериорен Дизайн - Тенденции за 2015

Не е никак лесно да се направи прогноза за интериорните тенденции за текущата година поради динамиката и непредсказуемостта на интериорният дизайн и модата в обзавеждането като цяло. Въпреки това някои интериорни дизайнери дават прогнози за това какво ще е на мода в дизайна на интериора през 2015 година. Само времето ще покаже дали са били прави!

1.Интериор с контрастни, ярки цветове
2015-та ще бъде белязана от закачливите и блестящи цветове. Ако харесвате ярките цветове и желаете да последвате най-новите тенденции във вътрешната декорация, не се колебайте и направете промените във вашият дом. Но бъдете внимателни, да не прекалите със смесването на цветовете, че ще се получи неприятна какафония от ярки цветове.
Интериор с контрастни, ярки цветове

2.Сиво вместо бяло по стените
За 2015 година ще е характерно изместването на белите стени и заместването им със сиви. Като цяло различните нюанси на сивото ще бъдат основен заден фон в съвременния интериорен дизайн. Бялото отива на всичко и трудно ще направите грешка в съчетаването на цветовете, но пък сивият цвят дава по-ясен тон на интериора и осигурява основата за избор на цветовете за мебелировката и декоративните елементи.
Сиво вместо бяло по стените

3. Цялостност при интериора и екстериора
Тази концепция само ще се затвърждава и ще става по-популярна през текущата година. Фасадата и външни помещения, като тераси, балкони, градини с беседки да имат същия стил на дизайн както и интериора на жилището. Това цялостно решение за дизайн на интериора и екстериора е по-характерно за къщите и летните вили.
Обзавеждане на открито в градината

4. Старото съчетано с новото
Тази тенденция не е нова, но се очаква да се завърне на мода през 2015-та. Като цяло е трудна за изпълнение, винаги е трудно да комбинираш стари вещи с нови поради тяхната очевидна разлика в излъчването. Но например неголеми рустикални мебели в модерна среда ще добавят креативност и автентичност към интериора.
Старото съчетано с новото

5. Кожени Мебели
Кожата е класически материал в интериорният дизайн. И тази година кожените мебели, независимо дали в модерен или рустик вид, ще са предно място в модерните домове. Но като казваме кожа, не си мислете само за черно или кафяво. Припомнете си точка първа от тенденциите за ярките цветове. Тази година на мода ще са кожените мебели с ярки цветове.
Кожени Мебели

6. Нова мода на тъмните нюанси
Както казахме по-горе, сивото ще измести бялото. Но тук имаме в предвид изцяло тъмните краски за интериора – тъмно сиво или черно за целият дом, от кухнята, през дневната и спалнята, та чак до банята. Ефектът от съчетаването на изцяло тъмен фон за интериора с декоративни елементи и мебели във светли цветове ще бъде една изискана и стилна атмосфера за вашият дом или офис.
Нова мода на тъмните нюанси

7. Шарките ще добавят разнообразие в модерният интериор
Отново и през 2015 година на мода ще са декоративните елементи с разноцветни шарки дори и в ярки цветове. Дали ще са карета, райета или просто цветни щампи зависи от вашият вкус. Но с различните декоративни елементи като възглавници, постелки и други вие лесно ще постигнете един еклектичен дизайн за вашият дом базиран на цветни тъкани и шарки.
Шарките като разнообразие в дизайна

8. Влияние на етно мотиви от изтока
И да.. вдъхновението от източните култури ще е на мода и през 2015-та. Декоративни елементи от далечният или близкият изток ще добавят уникалност и излъчване на спокойствие и духовност в модерният дом. Дзен, Фън Шуй, индийските или арабските мотиви ще продължават да бъдат на мода още дълги години напред.
Влияние на етно мотиви от изтока

9. Разноцветните плочки ще придават жизененост
Тази година на мода ще са цветните плочки и теракота за кухнята, банята или тоалетната. Чрез цветните плочки ще придадете жизненост и артистичност на тези помещения, но предупреждаваме ви, тази модна тенденция в интериора не е за всеки.
Разноцветните плочки ще придават жизененост

10. Индустриалният, минималистичен стил ще е отново под прожектора
Индустриалният стил с неговите разнообразни несъвършенства и грубоватост ще привлича все повече почитатели и през 2015-та. Все повече домове ще бъдат обзаведени в този стил, особено тези, които наричаме Лофт.
индустриален дизайн на лофт

11. Обзавеждането за Баня ще бъде златно
Е няма да е от чисто злато, но ще придава такъв класен вид на модерната баня. Разполагащите с повече пари могат дори да монтират позлатено оборудване, но и месинга също е приемлив материал при тази нова тенденция. Смесителите, огледалата, че дори и халките на завесите могат да бъдат в златист цвят.
златно обзавеждане за баня

12. Тапетите са отново на сцената
Тапетите ще си останат вечни що се отнася до тенденциите в интериорният дизайн. Само се променят шарките и дизайна на самите тапети, но никога няма да излязат от мода. Благодарение на тапетите ние лесно и бързо може изцяло да променим атмосферата в нашият дом. Особено сега са на мода реалистичните, дори и 3D фототапети, които спомагат за цялостната промяна на визията на помещението.
фототапет илюзия на улица