Камина от Бетон

Бетонът не е вече само за бордюри и колони. С него може да се постигне шикозен интериорен дизайн при това усещането да е учудващо топло.

Последните години наблюдаваме навлизане на бетона не само като продукт за изграждане на сградите, но и като елемент от вътрешният дизайн на жилището или офиса. Тенденцията е особено актуална за модерните и съвременни домове. Бетонът може да се използва в широк диапазон от дизайнерски елементи в жилището ви. Отгоре на това, въпреки че натуралният му цвят е сив и се свързва със студ и неприветливост, бетонът може да се използва и оформя по безброй начини и в правилната комбинация вашият дом може да създаде усещането за топлота и уют, въпреки използването на бетонни елементи в дизайна му.

Стълби от Бетон

Вътрешните стълби от бетон са често срещани в модерният интериорен дизайн. Предпочитани са изчистени и стилни стълбища, а бетонът е материалът точно за това – гъвкав и поддаващ се на оформяне.
Стълби от Бетон

Най-често бетонените стълби имат железни парапети

Вътрешни бетонени стълби

Същевременно стълбите от бетон могат да бъдат едновременно издръжливи и модерни

Подът от Бетон

Подът от бетон непридава усещането за топлина както подовите настилки базирани на дърво. Но пък бетона има предимството да бъде шлифован и оцветен в необятно количество цветове. Може да бъде полиран до блясък или да има по-матов оттенък. Въпрос на вкус и конкретно решение за дизайна на помещението. Но дори поради бетонният под помещението да дава усещането за студенина, то вие може да подобрите това използвайки допълнителни елементи в топли цветове.
Бетонът като подова настилка

Бетоненият под може да бъде допълнен с мебели от дърво за един по-балансиран дизайн.

Кухненският под от бетон

За да затоплите помещението, може да добавите качествени и красиви килими.

Бетонът в Кухнята

В кухнята спокойно може да ползвате бетонът като основен елемент в интериорният дизайн. Подът от бетон в кухнята е препоръчителен, лесен е за поддръжка и почистване, а също така плотовете и гърбът на кухнята например може да са бетонни както се вижда на долната снимка.
Кухня от Бетон

Бетонът е приложим навсякъде, не само като подова настилка и стълбищни стъпала.

Обзавеждане на Кухня с Бетон

В модерните домове умело се съчетават мебелировката и елементите от бетон.

Бетонът в Банята

Можете да постигнете доста различни резултати, когато използвате бетона като дизайнерски елемент в банята. Това зависи какво атмосфера искате за създадете. Можете да направите банята с едно мъжка атмосфера с бетон и метални елементи или имитираща селски мотив с плотове и рамки на огледалото от дърво. Ако това ви е твърде хард като усещане, може да разгледате идеята за баня в тюркоаз, която е по-мека и по-женска.
Модерна Баня с Бетон

Едно модерно усещане за дизайна на банята с бетон

Дизайн на Баня с Бетон

Комбинацията от дърво, бетон и грубите облицовки придават автентичен селски вид на тази баня.

Баня с Бетон

Тази баня има изчистено и мъжествено излъчване.

Мебели от Бетон

До преди няколко години идеята за мебели направени от бетон беше невъобразима и ако споменехте на някой за това, щеше да ви сметне за луд. Но.. дойде времето в което и тези налудничави идеи не само се реализираха, но и са приемливи – съчетават се добре с другите елементи на модерният дизайн.
Масичка за кафе от бетон

Масичка за кафе направена от бетон – доста екстравагантно!

Градинска Маса от Бетон

Като екстериор масичките от бетон са повече от подходящи.

С бетонът можете да осъществите някои ваши идеи, които няма как да направите с други материали. Всичко е въпрос на въображение и добри идеи.