Цветен остров в градината

Цветята са прекрасни, с тях украсяваме дома и градината си, и най-вече външните пространства дали в двора на къщата или около блока няма значение. Важното е да постигнем красиво и вдъхновяващо пространство. Най-ефектни разбира се са цветните острови и лехи, но тяхното създаване и поддръжка съвсем не е лесно.

Правоъгълен цветен остров с дръвчета

Правоъгълен цветен остров с дръвчета

За да създадем красив и впечатляващ цветен остров е необходимо да се съобразим с няколко важни условия: трябва да се подберат цветя, които виреят в нашият географски район, и по-конкретно да са съобразени с конкретното място на засаждане, дали е слънчево или сенчесто, влажно ли е или е сухо. Друго важно условие за успех е да подберем цветя, които цъфтят по едно и също време. И не на последно място правилният аранжимент на цветята, така че да получим една красива мозайка, един зашеметяващ остров от цветя в градината.

Цветни лехи около басейна

Цветни лехи около басейна

цветни лехи на по-високо ниво

В центъра на цветният остров може да положите ниски зелени храсти и около тях също толкова високи едри цветя и с разширяване на периметъра да засаждате все по-ниски цветя. Обратният вариант също е успешен. Изборът на форма също е от значение, може да засаждате в кръг, в извити форми или просто да оформите една продълговата права леха. Може да направите мини мозайки с различни текстури като част от целият цветен остров.

Алея обградена от красиви цветни острови

Алея обградена от красиви цветни острови

За да не прекалите с шаренията е добре да използвате 4 до 6 видя цветя. Но колкото и да ви съветваме, успехът винаги идва след поредица от експерименти с вашата градина и цветна леха. Пък и с времето ще променяте възгледите си и ще усъвършенствате вашите цветни острови. Важното е да не се отказвате и да сте постоянни в тяхната поддръжка и развитие. А постигането на нещо правилно оформено и красиво ще се отрази положително и на самите вас!

Компактен кръгъл остров от цветя

Компактен кръгъл остров от цветя

Остров от цветя около дърво

Остров от цветя около дърво

цветен остров

цветна леха розова продълговата

цветен остров в градина

тревен остров

цветна алея около стълбище

цветни острови

острови лехи от цветя

острови лехи от цветя

Категория: