Зелена Баня

Искате да разведрите обстановката в банята си, да я освежите, разкрасите, промените, да й придадете повече цвят и настроение? Чудите се как най-лесно, бързо и ефективно да реновирате това важно помещение? Искате да експериментирате с нови нюанси, но не знаете кои тонове подхождат на стаята или кои от тях се комбинират добре помежду си?

Вижте няколко пъстри идеи и полезни съвети за по-стилна, уютна и приятна баня.

Един от най-лесните начини да внесете свежест и повече цвят в банята си е да се фокусирате върху стените. Ярките, игриви нюанси са чудесен вариант, особено ако обзавеждането в помещението е издържано в по-семпли тонове (бяло, бледо синьо). Експериментирайте със смело жълто, наситено червено, лилаво, тревисто зелено, оранжево. Всеки един от тези цветове пасва идеално на „по-изчистения” интериор и ще придаде на банята Ви свежест, оригиналност и стил. Заложете на пъстри плочки или на „дишащ” латекс (предназначен специално за влажни помещения) в закачливи нюанси. Тази „малка” промяна ще Ви гарантира приятна атмосфера, добро настроение и по-релаксираща обстановка.

Един доминиращ нюанс или пъстри комбинации?

Когато става въпрос за реновиране на банята съществуват две основни цветови стратегии. Първата е свързана с използването на един преобладаващ нюанс, който да покрива голяма част от помещението и обзавеждането в него. Този вариант е доста по-популярен и лесно осъществим, но това не означава, че и при него не се срещат подводни камъни. Важното в случая е да не прекалявате с доминиращия тон – синя вана, сини плочки, сини шкафове, сини завеси, а да изберете няколко ключови „обекта”, върху които да акцентирате. Втората стратегия е доста атрактивна и залага на комбинацията между два или повече цвята. Преди да се захванете с нея, обаче, е хубаво да помислите за съвместимостта на избраните от Вас нюанси. Имайте предвид, че червеното, розовото и оранжевото, например, не се съчетават добре помежду си. Ако сте решили да използвате няколко тона в банята си по-добре заложете на изпитани комбинации като сиво и розово, червено и черно, тюркоазено и жълто, сребристо и лилаво, морско синьо и червено.

Цветен текстил за добро настроение.

Цветен текстил за добро настроение.
Друг лесен и евтин начин да внесете повече цвят в банята си е да се спрете на пъстри хавлии, халати, чехли, постелки, завеси. Тези „дребни” елементи могат тотално да преобразят атмосферата в помещението и да го превърнат във Ваш личен СПА салон. Cama mia ще Ви предложи богато разнообразие от висококачествени аксесоари за баня във всички цветове на дъгата. Продуктите на марката ще Ви очароват не само с красивия си дизайн, първокласните си материи и неповторимата си мекота, но и с атрактивните си цени. Тук ще откриете безброй свежи предложения, които ще преобразят банята Ви и ще Ви заредят с добро настроение.

Категория: