Не, няма да правите скулптури от сняг посред дневната. Не ви предлагаме това. Но бихте могли да поканите снежните човеци в дома си по един по-различен и определено забавен начин. Празникът ще заискри от весел смях, ако включите в приготовленията и нетърпеливите малчугани. Ето какво може да измайсторите заедно с тях.

В черно и бяло
Тези снежни човеци се правят много лесно и сравнително бързо. Необходими са ви няколко листа бял филц, един-два листа черен филц, черни и червени дребни копчета, конци и няколко лентички от плат (ако имате черно-бял пепит, би било чудесно). Най-напред изрежете тялото на снежния овек от белия филц. От черния изрежете шапки. С лепило поставете копчета, нос, очи. От текстилните лентички изрежете шалче и го вържете на врата на снежния човек. Залепете и примка от конците, за да може да закачите фигурката на избрано място в дома.

За елхата
От филц направете снежни човеци, с които да украсите елхата. Тялото е задължително бяло, но по него може да добавите цветни елементи в синьо, червено, зелено, оранжево... Не ги лепете, а ги пришийте с помощта на по-дебели конци. Изберете контрастен цвят или в близък нюанс.

Забавни картички
Трябват ви няколко по-твърди бели листа, които да разрежете на четири. След това помолете децата да нарисуват на тях различни снежни човеци: усмихнати, тъжни, намигащи, сини, бели, а защо не червени или оранжеви. Прикрепете картичките между клоните на елхата. А за празничната маса картичките със снежни човеци могат да са в 3Д вариант. Този път разрежете на четири не бял, а цветен лист: зелен или червен. Върху него децата могат да апликират фигурка на снежко, направена от памук и да залепят зелена елха, звезда или друг коледен символ, който да изрежат от гланцова хартия.

* Идея: Закрепете с лепило няколко макари с конци една върху друга. Добавете една по-тъмна на върха като шапка. Залепете копчета по тялото и други две за очи. Снежният човек е готов.

Категория: