Осветителни тела разцъфващи като цветя

В природата има няколко вида цветя, които се разтварят и затварят, когато са застрашени или за да пестят енергията си. Проучили в детайли този природен механизъм от дизайнерското студио DRIFT са се вдъхновили и създали уникална система Shylight – осветително тяло, което се спуска и издига и същевременно се разтваря и прибира наподобяващо движенията на истинските цветя. Shylight на български език се превежда като „срамежлива светлина”.

Осветление Shylight

Повечето създадени от човека предмети са статични, докато природата и самият човек са динамични, постоянно в движение. За това и дизайнерите от DRIFT са се опитали да създадат нещо, което е в резултат на въпроса: как може изкуствено тяло да наподобява движенията и промените, които изразяват емоции? След изследвания и опити в продължение на 5 години, дизайнерите от студиото най сетне са постигнали формата, която да отразява тяхната идея. Това е осветително тяло, лампа /полилей/, която изглежда жива, поради своите движения наподобяващи истинско цвете – тя разцъфва впечатляващо и красиво, след което цветовете се прибират и така отново, цикълът на разцъфване продължава докато вие решите.

Осветление Shylight

Движението на Shylight може да се контролира чрез iPhone или iPad и със специално приложение може да създадете хореография на разцъфванията приложени към любимата ви музика. Изобретението е подходящо за високи тавани, оптималната конфигурация е за високи 9 метра помещения. Това впечатляващо осветление е особено подходящо за банкетни и други луксозни зали.

Осветление Shylight

Осветление Shylight

Осветление Shylight

Осветление Shylight

Осветление Shylight

Осветление Shylight