Модерните цветове през 2015-та

Пролетта настъпи и нови вълнуващи цветове и цветови комбинации идват на мода. Свидетели сме на налагането на дръзки цветови схеми, на ярките и контрастни цветове. Кораловият цвят, оранжевият, зеленото и много тъмно синьото са част от тази нова мода. Сами по себе си те са ярки и не особено приятни за очите, но правилно комбинирани ще получите един красив и приятен интериор.

Ето и конкретните цветове модерни през тази 2015-та година и в какви варианти да ги комбинирате:

Лава

Горещо! С този оттенък на червено-оранжево ще придадете на интериора доста яркост. Може да го ползвате във второстепенните дизайнерски елементи като възглавници, чаршафи или дори пердетата. Подходящ цвят за трапезарията, дори и за спалнята ако търсите усещане за страст.
Лава

Нефрит

Цветът е студен, носещ спокойствие. Представляващ тъмна тоналност на зеленият цвят, нефритът е подходящ за спалнята, когато търсите усещане за спокойствие и релакс.
Нефрит

Цитрус

Този жълтеникъв цвят е подходящ за кухнята и трапезарията. Психологията на цветовете ни казва че цитрусовият цвят влияе положително върху апетита. Отделно цитруса придава свежест и забавна нотка в интериорният дизайн.
Цитрус

Мастило

Тъмен, дълбок и мистичен. Този цвят е особено популярен в най-тъмните си тоналности, близки до черният цвят. Подходящ за мебели като маси и дивани във светли стаи, за да постигнете балансиран дизайн. Подходящ е също за акцентна стена, примерно 3 светли стени в помещението и една в тъмен цвят.
Мастило

Топъл Корал

Близък до цветът на лавата но с повече оттенъци на розовото и червеното, този цвят е подходящ за комбиниране с неутралните цветове. Така чрез него ще внесете нотка яркост в неутралният или тъмен дизайн. Подходящ е за възглавнички и други допълнителни декоративни елементи. Дори и като мотив в килимите, колкото и необичайно да е това.
Топъл Корал

В заключение може да кажем че ползването само на ярки или само на тъмни цветове не е желателно, комбинирайте ги за да получите уникален и съвременен модерен дизайн за вашият дом.