Малката стая по-голяма

За да 'уголемим' визуално дома си и да го направим по-уютен е по-лесно, отколкото си мислите. Ето някои варианти, които ще трансформират малката спалня в просторна и въздушна, а големия хол в най-уютната част на вашия дом.

Хоризонтални райета на стената я правят да изглежда по-широка. Ако до стената има и прозорец, то райето ще ‘води’ погледа към и през прозореца и стаята наистина ще изглежда по-голяма.
вертикални райета
Вертикалните райета създават впечатление за висок таван.
тъмни стени
Ако искате голямата спалня да е по-уютна, боядисайте една от стените в тъмен цвят, това ще ‘приближи’ стената.

За да направите големия хол по-уютен, изберете десени с големи мотиви, наситени цветове, едри форми, може би и голям лампион или голяма картина в ярки цветове.Еднакви, големи мотиви по стените правят голямото пространство по-малко и уютно.
големи мотиви

Ако разположите подовата настилка в кухнята шахматно, но по диагонал, стаята ще изглежда по-широка и просторна. Ако кухнята обаче е много малка, изберете дребни квадрати.
кухня плочки

За да увеличите пространството изберете лъскава подова настолка, за да отразява светлината.
Ако в малка стая сте декорирали в светли тонове, за да има повече светлина и да изглежда по-просторно, то прибавянето на ярък акцент ще увеличи търсения ефект.+
Ако стените ви са прави и гладки, тапет в светъл тон и гланцирани елементи ще отразява светлината и прави стаята по-просторна.
Ако холът ви е много голям, а стените светли, изберете тъмни дивани за да привичат погледа и ‘скъсят’ визуално разстоянието до тях.