Коментари

Определено ако се спазват някои от тези съвети за кухните, ще се чустваме по-добре!
Това е проверено с годините, и не трябва да се подценява силата на Фън Шуй!

Фън Шуй Кухня

Щастието на човек е относителна величина, която се променя от неговата околна среда. При еднакви фактори човек се чувства различно щастлив или нещастен. Китайските мъдреци в древността са забелязали как обкръжението и по-точно подредбата на предметите и тяхното влияние върху енергийните полета въздейства върху щастието и енергията на човека. Ще ви представим няколко съвета и идеи относно това как да аранжирате мебелите и предметите във вашата кухня, така че да почувствате положителна енергийна промяна в това помещение, където приготвяме и поемаме ежедневно енергийната ни необходимост – храната.

Фън Шуй Правила за Кухнята

kitchen-feng-shui.jpg
Според Фън Шуй разположението на печката може да предизвика много положителна, но и много отрицателна жизнена енергия в дома.

За да ни върви във всичко, печката и храната сготвена на нея ни помагат най-много. Ето защо е важно този, който готви, да се чувства добре. Едно от важните неща за благоусещането на готвещия е печката да е разположена по начин, по който той да вижда вратата на кухнята.

Най- неправилно поставената печка е тази, когато готвещият е с гръб към врата. Ако вашата кухня се нуждае от корекции в това отношение, незабавно го направете. Много бързо ще усетите как животът на всички в този дом се подобрява.

Много е важно правилото, че готвачът в кухнята не бива да се стряска. Ако пък е невъзможно да разместите печката – то използвайте Първото небесно лечение – тоест сложете между печката и вратата кристал или Четвъртото небесно лечение – окачете вятърни чанове между тях.
Друг метод да коригирате неправилното разположение на печката е чрез огледала, поставени така, че когато готвите, в огледалото да се отразява вратата на кухнята.
Ето нещо любопитно и много важно за богатството ви и готварската печка. Според Фън Шуй, колкото повече котлони имате, означава, че все по-богати ще бъдете. Тук има и друго правило, обаче, задължително да редувайте котлоните при използването им. Котлоните, които не се използват, блокират паричните потоци в семейството.

feng-shui-kitchen.jpg

Още едно задължително нещо за вашето богатство е печката да е изрядно чиста винаги. Често лъскайте пръстените около котлоните. И не на последно място – не допускайте печката да не работи. Нека светлината в кухнята е силна. Ако се налага – сложете допълнителни лампи.

Винаги когато сте в кухнята и решите да готвите на някой отдавна неизползван котлон на печката, просто го направете с ясното вътрешно усещане и намерение, че това се случва, за да подобрите финансовото си състояние.

Това бяха по-важните аспекти на учението Фън Шуй за вашата кухня. Изпълнете ги и ще видите положителната промяна във вашето настроение. Бъдете весели и щастливи!

Категория: