Възглавници с цвета на грейпфрут, лимонено жълти стени, завеси в ярко зелено – какво повече изразява типично пролетното настроение от ярките и светли цитрусови цветове? След дългия мрачен зимен сезон време е да оживим нашите домове и да им вдъхнем доза позитивна енергия чрез ярките цветове. Следвайте съветите ни, ние ще ви покажем как правилно да освежите дизайна си.

Освежаващите цитрусови цветове никога няма да са демоде. Бъдете дръзки с вашият интериор, добавете мотиви в портокалено, розов грейпфрут и мандаринен цвят за приковаване на вниманието. Може да съчетаете тези нюанси в каквато комбинация искате, чрез мебелите, декоративните възглавници, пердетата и арт елементите в помещението.

Ярките цитрусови цветове са лесно забележими, така че не прекалявайте с тях, защото може да получите един натоварващ и дразнещ очите интериор. Една от добрите практики е основните елементи като стени и мебели да са в по неутрални и пастелни цветове, а ярките цитрусови цветове да дойдат от допълнителните елементи като картини, възглавници, пердета или килими.

Но понякога и с прекаляването се получават добри резултати. В този случай дизайнерът е прекалил с цитрусовото розово като цялата дневна искри от този цвят почти като луминесцентна светлина. По принцип луминесцентната и неоновите цветове са студени, така че когато ги използвате е добре да „подгреете” интериора с по-топли цветове, в случая дизайнера е използвал по-неутрални килим и завеси.