Цветови комбинации за спалнята

Да комбинирате правилно цветовете за вашата спалня е трудна задача. Комбинирането на цветовете не е в това наложите любимите си нюанси, но и правилното съчетаване – дали си отиват един с друг. Има го и психологическият момент, когато дори избрали перфектната комбинация вие сте несигурни в своето решение и поставяте всичко под съмнение.

Когато сте изправени пред обзавеждане на нова спалня, или основен ремонт на старата с подмяна на мебелите, първо изберете новите мебели и аксесоари и чак накрая цветовете на стените. Това се прави защото цвета на стената винаги може да се напасне спрямо мебелите – може да ви се тонизира точният цвят.

Има страшно много добри комбинации от цветове за спалнята, но ние сме ви подбрали 8 конкретни от тях. Ще забележите че основният акцент е върху леглата, защото все пак те оказват основно влияние върху дизайна на спалнята.

Червените Цветове
Червените цветове лесно се интегрират и комбинират с други цветове, но тук по скоро е комбинирането на различните тоналности на червеното. Червеният цвят като основен за спалнята внася повече енергия и еротизъм.
Комбиниране на червени тонове за спалня

Сиво и Жълто
Това е балансирана и модерна комбинация както ви обяснихме в интериорните тенденции за 2015-та. Сивото от една страна действа успокояващо, докато жълтото веднага се набива на очи. Но тази комбинация не е подходяща за затъмнение помещения, тя се нуждае от повече естествена светлина за да я усетите в пълният и блясък.
Комбиниране на сиво и жълто за спалня

Коралово и Синьо
Синият цвят е любим на много хора, в подходящите нюанси вие може да го съчетаете с почти всеки друг цвят за да придадете различна емоционалност на спалнята. В случая синьото е комбинирано с корал – един мек и нежен цвят, а комбинацията навява спомени за морето.
тъмно синьо и корал - комбинация на цветове за спланя

Тъмни неутрални цветове
Тъмните тонове придават едно лежерно настроение в спалнята. В конкретният случай са избрани тъмно сиво и кафяво, тази комбинация добавя топлота към помещението. Също така са добавени и метални цветове, които да добавят елегантност към интериора.
Тъмни неутрални клафяво и сиво за спалня

Светли неутрални цветове
Подобно на горната комбинация, но тук са ползвани светлите нюанси на цветовете – светло сиво и бежово. Това съчетание на цветовете е подходящо за по-добре осветена спалня.
Спалня във светли неутрални цветове

Розово и Мед
Това е една много тенденциозна комбинация от цветове. Медта е красив и топъл като излъчване метал, чрез който да придадете луксозен вид на вашата спалня. Розовото е женствено и шикозно и комбинирано със светлия мрамор става убийствена комбинация. Медта се съчетава много добре с тези светли цветове.
Шик спалня с розово и мед

Светло синьо и сиво
Това е елегантна комбинация от светли тонове, която е предназначена за по-консервативен и класически интериор. Добре е тези цветове да се комбинират с някаква текстура или шарка, за да им придадете повече игривост и живот.
Комбиниране на цветове за спалня - светльо синьо и сиво

Тъмни Натурални Цветове - Зелено и Кафяво
Ако търсите по-натурално изглеждащ интериор, да имате спалня напомняща за природата пробвайте с комбинацията от тъмни натурални цветове като зелено и кафяво. Задължително ползвайте мебели и подова настилка от естествена дървесина. Добре дошли са и естествените шарки типични за дървото.
Тъмни натурални цветове като кафяво и зелено за спалня

Категория: